Американската телекомуникационна компания  AT&T обяви, че ще обедини медийния си

...
Американската телекомуникационна компания  AT&T обяви, че ще обедини медийния си
Коментари Харесай

AT&T обединява WarnerMedia и Discovery

Американската телекомуникационна компания  AT&T разгласи, че ще сплоти медийния си отдел WarnerMedia с Discovery в нова компания, който да се конкурира с Netflix и Disney, съобщи Си Ен Би Си.

С тази договорка AT&T отстъпи от придобивката си на Time Warner за 85 милиарда $ през 2018 година за сметка на основаването на обособена компания дружно с Discovery. Новият бизнес може да бъде оценен на 150 милиарда $, дружно с дълг.

По договорката AT&T ще получи 43 милиарда $ под формата на кеш, дългови скъпи бумаги и задържането на избран дълг на WarnerMedi). Акционерите на AT&T  ще придобият акции, равняващи се на дял от 71% от новата компания, до момента в който тези на Discovery ще имат 29% от новото сдружение.

Ако бъде утвърдена от регулаторите, договорката на процедура ще постави завършек на дългогодишния проект на AT&T за съчетание на наличие и дистрибуцията му във отвесно интегрирана компания.

От AT&T разясниха, че новата компания ще бъде ръководена от сегашния президент и основен изпълнителен шеф на Discovery Дейвид Заслав, като нейното име ще бъде оповестено в идните дни. Бордът на шефовете ще се състои от 13 души – 7 ще бъдат назначени в началото от AT&T, до момента в който Discovery ще назначи 6, в това число Заслав.

„ Комбинирането на исторически марки, журнализъм от международна класа и емблематични поредици под един покрив е извънредно вълнуващо и отключва доста благоприятни условия “, разяснява Заслав, като добави, че активите на AT&T и Discovery са по-ценни дружно.

AT&T е притежател на CNN, HBO и Warner Bros, които закупи дружно с Time Warner. При договорката от 2018 година компанията бе преименувана на WarnerMedia.  Discovery е притежател на каналите Animal Planet, TLC и Discovery Channel.

Очаква се договорката да бъде финализирана доникъде на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР